وکالت دعاوی کیفری
دعاوی کیفری به مواردی اطلاق میگردد که جنبه مجرمانه داشته و به موجب قانون با کیفر همراه است. برای تحت تعقیب کیفری قراردادن شاکی میبایست اقدام به طرح شکایت کیفری نماید.
در این قبیل دعاوی دو طرف دعوا شاکی و مشتکیعنه نامیده میشوند البته اگر مشتکی عنه پس از شکایت تفهیم اتهام گردد عنوان متهم را با خود یدک خواهد کشید.
دعاوی کیفری دارای دو جنبه الهی، عمومی و خصوصی است.
بدین شکل که در جرایم جنبه عمومی دادستان به نیابت از کل جامعه اقدام به تعقیب متهم نموده لیکن در دعاوی با جنبه خصوصی با شکایت شاکی امکان تعقیب متهم وجود دارد.
لازم به توضیح است در دعاوی با جنبه خصوصی با شکایت شاکی تعقیب شروع و با اعلام رضایت وی پرونده بسته میشود مگر آنکه پرونده دارای جنبه عمومی باشد که در این صورت نسبت به جنبه خصوصی قرار منع تعقیب صادر میشود و نسبت به جنبه عمومی رسیدگی ادامه مییابد.
شکایت شاکی به موجب شکواییه تنظیم و به مرجع قضایی تقدیم میگردد که یکی از شعب دادیاری و یا بازپرسی اقدام به رسیدگی میکند.
حضور وکیل برای هر کدام از اصحاب پرونده دارای ارزش و اعتبار خاصی است به نحوی که وکیل شاکی سعی در اثبات وقوع جرم به وسیله تحقق ارکان آن دارد لیکن وکیل متهم در مقام اثبات عدم تحقق جرم خواهد داشت.
دادسرا از دادستان و دادیار و بازپرس تشکیل شده است. البته قسمتی از وظایف دادستان با دادیار میباشد از جمله دادیار ارجاع، دادیار اظهارنظر و...
جرایم مهمی وجود دارند که الزاماً وکیل دادگستری از بدو آن میبایست در پرونده همراه با موکل در شعبه جهت تفهیم اتهام حاضر باشد از جمله کلاهبرداری، انتقال مال غیر، سرقت، ضرب و جرح، آدم ربایی و... همچنین توصیه داریم وکیل دادگستری اقدام به تنیم شکواییه با توجه به شرایط و مقررات قانونی نماید.
در دعاوی کیفری پس از رسیدگی و اعلام ختم رسیدگی یا قرار جلب به دادرسی صادر میشود و یا قرار منع یا موقوفی تعقیب که قرار اول قطعی و پرونده به دادگاه کیفری دو ارجاع لیکن قرار دوم غیرقطعی و قابل اعتراض در دادگاه کیفری دو می باشد.
گوه وکلای رسمی با دارا بودن وکلای متخصص در حوزه امور کیفری آماده ارائه خدمات حقوقی تخصصی در این حوزه از وکالت میباشد.