وکیل تهران | وکیل ملک در تهران | وکیل دعاوی کیفری | مطالبه دین

22 /04 /1395
مدیر سایت
مقالات حقوقی
1433

مطالبه دین




مطالبه دین قسمت سوم
در مقاله قبلی در خصوص مطالبه دین قسمت اول و مطالبه دین قسمت دوم  که توسط متخصصان و کارشناسان و زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری از گروه وکلای رسمی  برای علاقه مندان در سایت وجود دارد را مطالعه نمودید حال مطالبه دین به صورت مفصل و آخرین اقدامات که در ادامه میخوانیم. مطالبه دین و راه کارهای آن چیست؟ برای مطالبه دین به کجا مراجعه نماییم؟ نحوه نگارش دادخواست مطالبه چگونه است؟ روند کار در دادگاه جهت مطالبه دین چگونه است؟ درباره مطالبه دین «3» بدانیم.
نگارنده قصد توصیف شرایط شخصی را دارد که علی رغم مطالبه دین از شخصی از پرداخت هزینه دادرسی ناتوان بوده و استطاعت مالی جهت پرداخت ندارد.
پس از ارجاع پرونده به شعبه مطابق ماده 507 قانون آیین دادرسی مدنی :«مدیر دفتر ظرف دو روز از تاریخ وصول دادخواست اعسار، پرونده را به‌ نظر قاضی دادگاه می رساند تا چنانچه حضور شهود را درجلسه ‌دادرسی لازم بداند به مدعی اعسار اخطار شود که در روز مقرر شهود خود را حاضر نماید. مدیر دفتر نسخه دیگر دادخواست را برای طرف دعوای اصلی ارسال و درضمن روز جلسه دادرسی را تعیین و ابلاغ می ‌نماید. به ‌هر حال حکم صادره‌ در خصوص اعسار حضوری محسوب است.»
نص صریح ماده مقرر داشته: «در روز مقرر شهود خود را حاضر نماید» آنچه از این قسمت ماده به ذهن متبادر می گردد، این است که دادگاه روزی را برای رسیدگی مشخص می نماید و به طرفین دعوا نیز ابلاغ می کند که شخصی که علیه شما دعوی مطالبه دین دارد توان پرداخت هزینه دادرسی را ندارد، چنانچه خلاف این موضوع است با دلیل به دادگاه در روز مقرر اعلام گردد...؟
خواهان محترمی که جهت مطالبه دین و در مسیر تردد به دادگاه دچار مشکلاتی شاید گردد از جمله عدم کفایت وقت کافی و نیز اینکه امور محاکم از جمله موارد تخصصی می باشد که کارشناسی در حیطه خود را طلب می کند و نبود کارشناس مربوطه «وکیل دادگستری» می تواند باعث سردرگمی و ایجاد نگرانی برای خواهان نیز شود.
با توجه به اصل 35 قانون اساسی: «در همه دادگاه ها، طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد»
مطابق ماده 656 قانون مدنی: «وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید»
مطابق با ماده 31 قانون آیین دادرسی مدنی: «هریک از متداعیین می ‌توانند برای خود حداکثر تا دو نفر وکیل انتخاب و معرفی نمایند»
نکته حائز اهمیت اینکه پس از تصویب قانون استقلال کانون وکلا مصوب 1331 فقط وکلای دادگستری به وکالت از طرف اصحاب دعوا حق مداخله در دعوا را دارند و اشخاص عادی ولو با وکالت رسمی از اصحاب دعوا نیز داشته باشند نمی توانند به عنوان وکیل در دعوا شرکت کنند و فقط می توانند با وکالت رسمی خود که در یکی از دفاتر اسناد رسمی داده شده باشد و چنانچه حق توکیل به غیر نیز داشته باشند به یک وکیل دادگستری وکالت دهند و خلاصه اینکه وکالت در محاکم دادگستری مختص وکلای دادگستری است.
ماده 515 قانون آیین دادرسی مدنی مقرر می دارد : «خواهان حق دارد ضمن تقدیم دادخواست یا در اثنای دادرسی و یا به ‌طور مستقل جبران خسارات ناشی از دادرسی یا تأخیر انجام تعهد ‌یا عدم انجام آن را که به علت تقصیر خوانده نسبت به اداء حق یا امتناع از آن به وی وارد شده ... مطالبه نماید و خوانده نیز می‌تواند خسارتی را که عمداً از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید و....»
ماده 519 قانون آیین دادرسی مدنی: «خسارات دادرسی عبارت است از هزینه دادرسی و حق‌الوکاله وکیل و هزینه‌ های دیگری که به ‌طور مستقیم مربوط به دادرسی و برای ‌اثبات دعوا یا دفاع لازم بوده است از قبیل حق‌ الزحمه کارشناسی و هزینه تحقیقات محلی.»
دادخواست پس از الصاق تمبر و رعایت موارد قانونی که مورد اشاره واقع شد به شعبه ای ارجاع می گردد که مطابق ماده 64 قانون آیین دادرسی مدنی: «مدیر دفتر دادگاه باید پس ازتکمیل پرونده، آن را فوراً دراختیار دادگاه قرار دهد. دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی که کامل باشد ‌پرونده رابا صدور دستورتعیین وقت به دفتر اعاده می‌نماید تا وقت دادرسی «ساعت و روز و ماه و سال» را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست را‌صادر نماید. وقت جلسه باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ وقت به اصحاب دعوا و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد. درمواردی ‌که نشانی طرفین دعوا یا یکی ازآنها درخارج از کشور باشد فاصله بین ابلاغ وقت و روز جلسه کمتر از دو ماه نخواهد بود.»
پس از گذشت از این مراحل و در روز رسیدگی چنانچه شرایط شکلی همگی به درستی انجام شده باشد و مطابق ماده 295 قانون آیین دادرسی مدنی: «پس از اعلام ختم دادرسی درصورت امکان دادگاه درهمان جلسه انشاء رأی نموده و به اصحاب دعوا اعلام می ‌نماید در غیر این ‌صورت حداکثر ظرف یک هفته انشاء و اعلام رأی می‌ کند.»
مطابق صدر ماده 296 قانون آیین دادرسی مدنی: «رأی دادگاه پس از انشاء لفظی باید نوشته شده و به ‌امضای دادرس یا دادرسان برسد...»
در نهایت مطابق ماده 297 قانون آیین دادرسی مدنی: «رأی دادگاه باید ظرف پنج روز از تاریخ صدور پاکنویس شده و به‌ امضای دادرس یا دادرسان صادرکننده رأی برسد.»
چنانچه در مراحل قبل خواهان محترم با توجه به اصول و قواعد شکل گرفته اقدام به طرح دعوا نموده باشد و مشکلی از باب رد دعوا یا ابطال دادخواست و موارد دیگر که از جمله امور تخصصی است نباشد، مطابق ماده 67 قانون آیین دادرسی مدنی: «پس از دستور دادگاه دایر به ابلاغ اوراق دعوا، مدیر دفتر یک نسخه از دادخواست و پیوست های آنرا در پرونده بایگانی می کند و نسخه ‌دیگر را با ضمایم آن و اخطاریه جهت ابلاغ و تسلیم به خوانده ارسال می‌دارد.»
ماده 68 قانون آیین دادرسی مدنی: «مأمور ابلاغ مکلف است حداکثر ظرف دو روز اوراق را به شخص خوانده تسلیم کند و در برگ دیگر اخطاریه رسید بگیرد. درصورت‌ امتناع خوانده از گرفتن اوراق امتناع او را در برگ اخطاریه قید و اعاده می‌ نماید»
پس از عبور از مراحل فوق الاشاره و مطابق ماده 336 قانون آیین دادرسی مدنی: «مهلت درخواست تجدید نظر اصحاب دعوا، برای اشخاص مقیم ایران بیست روز...»
نکته حائز اهمیت ماده 445 قانون آیین دادرسی مدنی: « موعدی که ابتدای آن تاریخ ابلاغ یا اعلام ذکر شده است، روز ابلاغ و اعلام و همچنین روز اقدام جزء مدت محسوب نمی‌شود.» که می بایست روز ابلاغ و اقدام را به مواعد فوق اضافه و سپس جمع کنیم که مهلت اعتراض به 22 روز تغییر خواهد کرد.
قطع نظر از مراتب فوق و با عنایت به مختصر توضیح در رابطه با مطالبه دین چنانچه ما نیز مطالبه دین یا اثبات حق و یا هر گونه دعوا اعم از حقوقی، کیفری، ثبتی و... داشته باشیم بهتر نیست از کارشناسان مربوطه در آن حوزه که وکلا می باشند استفاده نماییم چرا که بهر مندی از تجارب و اطلاعات وکلای مجرب و مشاوران حقوقی باعث می گردد که از صرف زمان زیاد و هزینه های اضافی بپرهیزیم که در این خصوص بهتر است از وکلای دادگستری مورد اعتماد و یا گروهی وکلا که که زیر نظر وکلای دادگستری تشکیل و اداره می شود و از طریق سایت های معتبر از جمله سایت کانون وکلای دادگستری مورد تأیید قرار گرفته اند نسبت به تأیید اصالت و مراجعه اقدام نمود حال آنکه گروه وکلای رسمی با  وکلای مجرب و مشاورین متبحر در این زمینه توسط وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه خدمات به هم میهنان عزیز می باشد.
روابط عمومی گروه وکلای رسمی

برچسب ها:
گروه وکلای رسمی

 

گروه وکلای رسمی  با استفاده از وکلای پایه یک دادگستری دارای تجربه، می تواند پاسخگوی مشکلات حقوقی شما عزیزان باشد. اعتماد اولین گزینه برای شروع می باشد.
هم اکنون با ما در ارتباط باشید.

 

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 صبح الی 20  می باشد
پنج شنبه ها از ساعت 10 الی 14 می باشد.
با تشکر


 

اطلاعات تماس با شعبات وکلای رسمی

دریافت وقت مشاوره